Ταλαιπωρία επιβατών στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης

Ταλαιπωρία επιβατών στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης

Αρ. Πρωτ. 12862/11.03.2011 

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

 

Συνεχής είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επιβατών της δημοτικής κοινότητας Αρέθουσας του Δήμου Βόλβης. Τα δρομολόγια της συγκοινωνίας, που εκτελούνται από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις, καθώς η διαδρομή που καλούνται να διανύσουν από την αφετηρία, που βρίσκεται στον Λαγκαδά έως την Αρέθουσα είναι αρκετά μεγάλη. Εκτός, όμως από αυτό, οι αλλεπάλληλες και συνεχείς στάσεις που πραγματοποιούν τα λεωφορεία σε άλλες περιοχές, αυξάνουν τον χρόνο της απόστασης και διπλασιάζουν την ταλαιπωρία των επιβατών.

Οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και οι πολίτες απαιτούν τις ανάλογες υπηρεσίες. Στον Δήμο Βόλβης όμως, που πλέον περιλαμβάνει πολλούς δήμους και χωριά, η εξυπηρέτηση των κατοίκων, αναφορικά με το θέμα της συγκοινωνίας είναι πολύ χαμηλή. Αποστάσεις λίγων λεπτών, καλούνται να τις πραγματοποιήσουν σε διπλάσιους χρόνους, με αποτέλεσμα να προκαλείται η οργή και η αγανάκτηση των επιβατών. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει επί του θέματος και να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του πρώην δήμου Αρέθουσας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των επιβατών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αρέθουσας στον Δήμο Βόλβης και να εξυπηρετούνται οι πολίτες καλύτερα από την υπάρχουσα συγκοινωνία;

Απάντηση Υπουργείου